En rigtig transformer

I forbindelse med konferencen RO-MAN 2009, som fandt sted for et par uger siden i Japan, var der arrangeret en konkurrence, hvor robotentusiaster havde mulighed for at dyste i robotbyggeri. Den årlige konkurrence hedder ROBO-ONE og det er en ikke-kommerciel konkurrence, hvor de store firmaer altså ikke deltager. Alligevel bliver der præsenteret nogle meget imponerende robotter. I år var der en klar vinder. Det var transformer-robotten Omnizero9. Robotten kan bevæge sig vidt omkring, og så kan den ovenikøbet bruges som transportmiddel. Det ser dog ikke videre behageligt ud:

OmniZero9-transforming-robot-thumb-550x446-24844-1
(Tryk på billedet og se en lille film med Omnizero9)

Transformer-robotten kan komme vidt omkring, men det går ikke videre hurtigt, så den overtager nok ikke lige jorden foreløbig. Den har dog nogle ganske imponerende kampevner - men så er modstanderen altså også mindre end halvt så stor!

Omnizero9 fight
(Tryk på billedet og se Omnizero9 kæmpe mod en robotkollega)
Comments

Pleos far

Hvis du har tid, skal du ikke snyde dig selv for et foredrag af Caleb Chung. Chung designer forskellige former for legetøj, og han er manden bag Pleo. I videoen fortæller han om de forskellige ting, han har designet, bl.a. også den lille Furby

furbypleo-10

Mød begge de små skabninger i foredraget herunder:
Comments

I love Pleo

I dag overværede jeg min medstuderende Sandras fine forelæsning. Hun præsenterede blandt meget andet dinosaurrobotten Pleo, og mindede mig om, hvor fantastisk sød Pleo er. Pleo er en robot, som danner udvikler sin helt egen personlighed i interaktionen med mennesker. Det fikse ved Pleo er, at det ligesom med NAO er muligt, at programmere den. Pleo er ikke så alsidig som NAO, men der er dog rige muligheder for at udvikle forskellige personlighedstræk ved Pleo. Pleo koster også kun en brøkdel af hvad NAO koster, så den lille dinosaur er en lidt mere realistisk anskaffelse.
Sandra viste denne video af vidunderet, som rigtig fint fortæller om Pleo og lidt om, hvordan vi reagerer, når vi møder den:På youtube er der adskillige videoer, hvor folk har filmet deres kæledyrs reaktioner på Pleo. Hunde, katte, skildpadder(!) osv. bliver udsat for den lille dinosaur og jeg synes lige, at jeg vil vise et lille eksempel. Denne gang er det en kat, der står for skud.

Comments
Se ældre indlæg...