En rigtig transformer

I forbindelse med konferencen RO-MAN 2009, som fandt sted for et par uger siden i Japan, var der arrangeret en konkurrence, hvor robotentusiaster havde mulighed for at dyste i robotbyggeri. Den årlige konkurrence hedder ROBO-ONE og det er en ikke-kommerciel konkurrence, hvor de store firmaer altså ikke deltager. Alligevel bliver der præsenteret nogle meget imponerende robotter. I år var der en klar vinder. Det var transformer-robotten Omnizero9. Robotten kan bevæge sig vidt omkring, og så kan den ovenikøbet bruges som transportmiddel. Det ser dog ikke videre behageligt ud:

OmniZero9-transforming-robot-thumb-550x446-24844-1
(Tryk på billedet og se en lille film med Omnizero9)

Transformer-robotten kan komme vidt omkring, men det går ikke videre hurtigt, så den overtager nok ikke lige jorden foreløbig. Den har dog nogle ganske imponerende kampevner - men så er modstanderen altså også mindre end halvt så stor!

Omnizero9 fight
(Tryk på billedet og se Omnizero9 kæmpe mod en robotkollega)
Comments

NAO

Nu er det vist på tide at møde en rigtig rar robot. Jeg var så heldig at møde robotten Nao på AISB 2009 konferencen i Skotland i april måned. Robotten var ikke tændt, da jeg stod med den, men det var tydeligt at mærke, hvor bevægelig den var. Vi så den også i aktion. Den kunne blandt andet lave Tai chi.

nao_1nao_2

Nao er skabt af Aldebarn Robotics, og det smarte ved denne type robot er, at den er forholdsvis nem at programmere, og det gør det muligt, at afprøve dens persuasive potentiale i forskellige situationer. Nao koster dog cirka 10.000 Euro, så jeg regner ikke lige med at finde én under juletræet i år.
Herunder kan du se en lille musikvideo, som viser, hvad NAO kan:

Comments

En fin lille dame

Det kan godt være, at menneskelignende robotter (humanoids) til tider er lidt skræmmende, men jeg ville nu alligevel gerne til Japan og møde denne lille dame

enfinlilledame_1

Hun hedder HRP-4C, er 158 cm høj, vejer 43 kg og man kan møde hende i forbindelse med den japanske robotfestival, der finder sted den 26.-27. september umiddelbart før RO-MAN 2009 konferencen. Her ses HRP-4C på den røde løber i sit fine "spacesuit".

enfinlilledame_2
Comments
Se ældre indlæg...