Blogindlæg på vej

I sidste måned blev det ikke til så mange indlæg her på bloggen. For at råde lidt bod på det, har jeg planlagt en række indlæg, som vil blive publiceret i løbet af den næste uges tid. Det betyder, at der cirka vil komme et nyt indlæg om dagen, hvilket gerne skulle betyde, at man ikke går forgæves, når man klikker ind på bloggen.
I den forbindelse, vil jeg gerne endnu engang reklamere for de forskellige bloglæsere, som findes. Især synes jeg at bloglovin.com er effektiv. Det har min lillebror Jacob også opdaget, og hvis han godkender det, kan det ikke være helt skidt! Det smarte er, som jeg har været inde på før, at man ikke behøver at klikke ind på hver enkelt blog, men at bloglæseren sørger for kun at vise de nye indlæg. Hvis man ønsker det, kan man også vælge at få en mail, når der er nye indlæg.
Jeg glæder mig til at præsentere nogle spændende indlæg, bl.a.:
*En lille filmanmeldelse af en tankevækkende film
*Det nyeste inden for robotter og deres persuasive potentiale - eller mangel på samme
*En spændende, kort og gratis novelle af én af kunstig intelligens "fædre"
...og meget mere
Det går løs i morgen, så kig forbi.

Comments

Woozee - En legetøjsrobot

Et snedigt spiludviklingsfirma har fundet på at lave en "toybot platform", hvilket vil sige et system, som implementeres i et stykke legetøj. Deres prototype hedder Woozee og er sødest i den virtuelle udgave øverst. Det er meget tydeligt, at der er tale om en meget tidlig prototype, og at firmaet udvikler computersystemer og ikke bamser! De lægger da heller ikke skjul på, at det er teknologien de sælger, og at prototypen blot skal illustrere nogle af mulighederne.

Woozee tegnet

Woozee dukke
(Screenshots fra video om woozee)

Det interessante ved denne legetøjsplatform er, at den integrerer en række kendte teknologier på en ny måde. Selve bamsen er bl.a. udstyret med GPS, internetadgang og accelerometer. Sidstnævnte gør det muligt at bruge bamsen som en styreenhed.
Ved hjælp af forskellige webapplikationer kan man eksempelvis bruge bamsen som vækkeur eller til at få fortalt en historie, som bedsteforældrene har indtalt. På billedet herunder, kan man se, hvordan det er meningen, at familie og venner vha. Informations og kommunikationsteknologier (IKT), skal være med til at give indhold til legetøjet.

Toybot platform
(Screenshots fra video om woozee)

Udover at lege med den fysiske bamse kan man også lege med sin Woozee på nettet. Eksempelvis vil man kunne spille forskellige spil med den på nettet, hvilket er praktisk, da den her er noget mere adræt end i sin fysiske form. Jeg tror at der kan være et persuasivt potentiale i denne form for system, som integrerer forskellige former for IKT og måske kan Woozee være med til at motivere børn på en anden måde end de klassiske spil - eller forældrene kan!
Hvis du vil vide lidt mere om Woozee og teknologien bag, kan du trykke på billedet herunder se de første syv minutter af en film om idéen.

toybot:woozee


Comments (2) Show Comments

...og en gigant

I forrige indlæg præsenterede jeg Gundam og for et par dage siden blev Gigantor så indviet. Gigantor er også oprindeligt en japansk tegneseriefigur. Gigantor er en ældre model fra 1956 og den ses her i sin originale udformning:

gigantor1_144

Statuen, som er opført i Kobe, er nogle få centimeter højere end Gundam og vejer 50 tons! Det er ret sjovt, at de i Japan er så glade for deres robotter, at de ligefrem laver kæmpe statuer af dem. Det er heller ikke helt billigt. Det har kostet ca halvanden million dollars at lave Gigantor.

gigantor-robot-statue_1
gigantor-robot-statue_3
gigantor-robot-statue_2
(Via Geeky Gadgets)
Comments (2) Show Comments
Se ældre indlæg...