AIDA - din nye ven på vejen

AIDA er en "Affective Intelligent Driving Agent", som er udviklet i et samarbejde mellem MIT og Audi. Det er en interessant lille skabning, som har til formål at ændre den måde vi kører bil.

AIDA_Alone_loresAIDA_Communication_4_lores
Det er meningen at AIDA skal være bilistens søde lille ledsager, og de udtryksfulde diodeøjne, skal være med til at få den lille robot til at virke venlig og tiltalende.

AIDA_Communication_3_lores
AIDA kan dog også give udtryk for, at der er fare på færde!

AIDA_Dash
Det er planen, at AIDA skal sidde på instrumentbrættet, som det ses på billedet herover.

AIDA_Sensors1
En lang række sensorer inde i og udenpå bilen skal gøre det muligt for AIDA at danne sig et overblik over bilen og dens fører. Blandt andet er der sensorer i rattet, der sladrer om bilistens stressniveau. Cynthia Breazeal fra MIT udtaler at “We are developing AIDA to read the driver's mood from facial expression and other cues and respond in a socially appropriate and informative way."

AIDA_Sensors2

Planen med AIDA er, at den skal afkode bilistens vaner og sammenholde dem med trafikale og andre fysiske forhold. På den måde kan AIDA foreslå dig en alternativ rute forbi tankstationen, hvis du er ved at løbe tør for benzin. AIDA "pusher" altså information til bilisten modsat en klassisk GPS, hvor man indtaster den rute, man gerne vil følge. Det er meningen at AIDA skal kunne persuere bilisten til at køre en anden rute end han eller hun plejer, og på længere sigt også informere om forskellige attraktioner i området. Det er et interessant projekt, hvis idéer er set i forhold til mobile enheder i streamspin-projektet fra Aalborg Universitet, men som er meget anderledes, når det kommer til teknologiens fysiske udformning. (Streamspin downloades til din almindelige mobiltelefon, og har en almindelig grænseflade som ikke involverer robotter).
Ifølge Audi og MIT er formålet med AIDA ikke, at den skal persuere til noget andet end det brugeren kunne ønske sig, men snarere at den skal kunne aflæse bilistens mål og hjælpe med at udføre dem på den bedst mulige måde... hmmm...
Jeg kan nu godt komme ret meget i tvivl om, hvorvidt man vil kunne acceptere det lille robothoved, når det ikke er sjældent, at en traditionel GPS medfører en vis irritation hos bilisten! Har du et par minutter, så se denne lille film om, hvordan det er planen, at AIDA skal komme til at virke:Billeder, film og en pressemeddelelse om AIDA kan findes her
Comments

Blogindlæg på vej

I sidste måned blev det ikke til så mange indlæg her på bloggen. For at råde lidt bod på det, har jeg planlagt en række indlæg, som vil blive publiceret i løbet af den næste uges tid. Det betyder, at der cirka vil komme et nyt indlæg om dagen, hvilket gerne skulle betyde, at man ikke går forgæves, når man klikker ind på bloggen.
I den forbindelse, vil jeg gerne endnu engang reklamere for de forskellige bloglæsere, som findes. Især synes jeg at bloglovin.com er effektiv. Det har min lillebror Jacob også opdaget, og hvis han godkender det, kan det ikke være helt skidt! Det smarte er, som jeg har været inde på før, at man ikke behøver at klikke ind på hver enkelt blog, men at bloglæseren sørger for kun at vise de nye indlæg. Hvis man ønsker det, kan man også vælge at få en mail, når der er nye indlæg.
Jeg glæder mig til at præsentere nogle spændende indlæg, bl.a.:
*En lille filmanmeldelse af en tankevækkende film
*Det nyeste inden for robotter og deres persuasive potentiale - eller mangel på samme
*En spændende, kort og gratis novelle af én af kunstig intelligens "fædre"
...og meget mere
Det går løs i morgen, så kig forbi.

Comments

Woozee - En legetøjsrobot

Et snedigt spiludviklingsfirma har fundet på at lave en "toybot platform", hvilket vil sige et system, som implementeres i et stykke legetøj. Deres prototype hedder Woozee og er sødest i den virtuelle udgave øverst. Det er meget tydeligt, at der er tale om en meget tidlig prototype, og at firmaet udvikler computersystemer og ikke bamser! De lægger da heller ikke skjul på, at det er teknologien de sælger, og at prototypen blot skal illustrere nogle af mulighederne.

Woozee tegnet

Woozee dukke
(Screenshots fra video om woozee)

Det interessante ved denne legetøjsplatform er, at den integrerer en række kendte teknologier på en ny måde. Selve bamsen er bl.a. udstyret med GPS, internetadgang og accelerometer. Sidstnævnte gør det muligt at bruge bamsen som en styreenhed.
Ved hjælp af forskellige webapplikationer kan man eksempelvis bruge bamsen som vækkeur eller til at få fortalt en historie, som bedsteforældrene har indtalt. På billedet herunder, kan man se, hvordan det er meningen, at familie og venner vha. Informations og kommunikationsteknologier (IKT), skal være med til at give indhold til legetøjet.

Toybot platform
(Screenshots fra video om woozee)

Udover at lege med den fysiske bamse kan man også lege med sin Woozee på nettet. Eksempelvis vil man kunne spille forskellige spil med den på nettet, hvilket er praktisk, da den her er noget mere adræt end i sin fysiske form. Jeg tror at der kan være et persuasivt potentiale i denne form for system, som integrerer forskellige former for IKT og måske kan Woozee være med til at motivere børn på en anden måde end de klassiske spil - eller forældrene kan!
Hvis du vil vide lidt mere om Woozee og teknologien bag, kan du trykke på billedet herunder se de første syv minutter af en film om idéen.

toybot:woozee


Comments (2) Show Comments
Se ældre indlæg...